ARCHINVEST 97 KFT.

ISMERJE INGATLANA ADOTTSÁGAIT ÉS LEHETŐSÉGEIT!

Energetikai tanúsítvány kiállítása rövid határidőn belül, rejtett költségek nélkül.*

* áraink az oldal alján megtalálhatók

AMIT AZ ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNYRÓL TUDNI ÉRDEMES

egy

Mi az energiatanúsítvány?

Szakember által készített hiteles okirat, amely az ingatlan energia fogyasztásáról ad bővebb információt. Az épület részletes energetikai leírása mellett, megmutatja, hogy mennyi energiába kerül az épület fenntartása, és a fogyasztás mértéke alapján kapott besorolási kategóriát. Továbbá javaslatot ad az energetikai korszerűsítések lehetőségére.

3_bejegyzes_minta_kep
kettő

Kinek és milyen esetben szükséges az energetikai tanúsítványt beszereznie?

A tanúsítványt az ingatlan tulajdonosának, bérbeadójának, illetve építtetőjének feladata beszerezni, ha ingatlanát eladná/beérbe adná, illetve építtetne. Ezek mellett szükség van a dokumentumra hiteligénylés (pl. lakáscélú zöld hitel) és állami energiatakarékossági támogatások pályázatához, valamint felújítás esetén is hasznos.

Hasznos információ: Adás-vétel és bérbeadás esetén, vagyis ellenérték fejében történő tulajdon-átruházás vagy bérbeadás esetén az energetikai tanúsítvány elkészítéséről a tulajdonos gondoskodik, és azt a szerződés megkötését megelőzően, de legkésőbb a szerződéskötésig a vevőnek, bérlőnek átadja vagy bemutatja.

három

Mennyi idő alatt készül el az energiatanúsítvány?

  Néhány munkanap alatt, az ingatlan típusától és aktuális leterheltségünktől függően. A határidőt a megrendeléskor előre pontosítjuk. Az első lépés a helyszíni szemle elvégzése, amelyre időpontot kell egyeztetnünk Önnel. Erre 1-2 munkanapon belül általában tudunk lehetőséget biztosítani. A tanúsítvány elkészítése számítógépes programmal történik irodai keretek között, a szemlét követően, ami körülbelül 1-2 munkanapot vesz igénybe. 

  Ezután a tanúsítványt postai levélként kézbesítjük, aminek a megérkezési ideje további 1-2 munkanap, vagy egyeztetéssel azonnal átvehető személyesen. Ha nagyon sürgősen van szüksége a tanúsítványra, bevált megoldás, hogy az elkészült anyagot e-mailben elküldjük a megrendelőnek. Kérjük, az Ön által elvárt határidőt jelezze felénk, és megpróbálunk hozzá alkalmazkodni!

  négy

  Hogyan zajlik az ingatlan felmérése?

  Az ingatlan felmérése körülbelül 30 percet vesz igénybe egy közepes méretű társasházi lakás vagy ház esetében.

  A szakember felméri az ingatlan területét, alaprajzot készít. (Segíti a folyamatot, ha a tulajdonos rendelkezik friss alaprajzzal, illetve egyéb műszaki dokumentációval az ingatlanról.) Ellenőrzi és dokumentálja az ingatlan adottságait, paramétereit: fütött terek mérete, jellege; lehülő felületek – falak, ablakok, ajtók – típusai és méretei, valamint megvizsgálja az épületgépészeti rendszereket (fűtési és melegvíz készítési rendszerek és energiahordozók; gépi hűtés és mesterséges szellőztetés). A látottakról fotódokumentációt készít. Továbbá rögzíti következő adatokat: tulajdonos neve és címe, az ingatlan területe, helyrajzi száma, címe és az építés éve. 

  2_bejegyzes_minta_kep
  öt

  Mennyi ideig érvényes az energetikai tanúsítvány?

  Az energiatanúsítvány a mai jogszbályok szerint 5 évig érvényes.

  Jogszabály változás miatt 2024. január 1-től már csak a 2023. november 1-je után kiállított energetikai tanúsítványok érvényesek.

  hat

  Mennyibe kerül az energiatanúsítvány?

  LAKÁS 30.000 Ft
  CSALÁDI HÁZ – földszintes* 35.000 Ft
  CSALÁDI HÁZ – földszint+emelet* 40.000 Ft
  CSALÁDI HÁZ  földszint+emelet+tetőtér* 45.000 Ft
  EGYÉB Egyedi

  *250 nm-ig, felette egyedi

  Áraink bruttó árak, az ÁFA-t már tartalmazzák!

  Az energiatanúsítványról további hasznos információkat blog bejegyzéseink között talál.

  3_bejegyzes_minta_kep

  REFERENCIÁINK

  A napi tevékenységünk 90%-át a kereskedelmi bankok által megrendelt lakossági fedezetértékelés teszi ki, amely a jelzáloghitelezés biztosítéka. Az alábbi bankokkal állunk szoros együttműködésben évek óta.

  Raifeisen bank logója
  K&H Bank logó
  FHB Bank logója
  MKB Bank logó
  A Volksbank Magyarország logója

  MÁR VAN ELKÉPZELÉSE,
  VAGY CSAK ÉRDKLŐDNE?
  ÍRJON NEKÜNK!

  Telefon:  +36 (48)-570-260

  Minden elképzeléshez nyitottan állunk és a lehető legrövidebb időn belül visszahívjuk.

  Elérhetőségeink

  Adószám: 11446705-2-05
  Székhely: 3664 Járdánháza, Hrsz.: 760/8
  Központi iroda: 3600 Ózd, Gyár út 17.
  Telefon: 06 (48)-570-260
  E-mail: info@archinvest97.hu

  Minden jog fenntartva 2020 (c) Archinvest97 Kft.