Széchenyi Terv Plusz:

A kedvezményezett neve:

Archinvest 97. Építőipari, Szolgáltató, Tanácsadó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság.

A fejlesztés tárgya, célja:

Az Archinvest 97. Kft. technológiai fejlesztése.

A szerződött támogatás összege:

58.261.735 Ft.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A vállalkozás a 4120’08 Lakó- és nem lakó épület építése tevékenységi körét kívánja fejleszteni. Ez a legfőbb ágazatának, az építőipari kivitelezésnek az alappillére, így a sikeressége szempontjából elengedhetetlen, hogy kimagasló minőségű munkavégzésre legyen képes.

A vállalkozás projektjének első fontos része az eszközpark fejlesztése, ennek keretében az IT eszközeit, valamint gépparkját is modernizálni szeretné. A projektben szereplő térscanner segítségével egy olyan vezető technológiát tudna bevezetni a vállalkozás, amelynek segítségével nemcsak a 3D modellezés válik lehetőve, hanem egészen a burkolatok típusáig minden részlet leképezhető a modellekben. Ez rengeteg munkaórát spórol a vállalkozásnak, így komoly versenyelőnyt jelent. Emellett a vállalkozásnak szüksége van mindennapi anyagmozgatási célokból egy targoncára, amihez a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve egy elektromos modellt jelölt meg. Az IT fejlesztés keretében beszerzendő három féle munkaállomás azért is nagyon fontos, mert a vállalkozás hosszútávú célja, és sikerességének kulcsa, hogy a helyi szakembereknek alternatívát nyújtson, és meg tudja tartani a szakképzett munkaerőt, ugyanezt a célt szolgálják a kiváló minőségű, nagyméretű, színhelyes monitorok, amelyeket a tervező és irodai munkával foglalkozó kollégák fognak használni, akiknek nagy munkafelületre van szükségük.

A projekt következő fontos pillére a telephely modernizálása, ennek keretében a korábban trafóházként működő, ma használatok kívüli épület átalakítása történik meg, amely a kapcsolódó infrasturktúra-fejlesztéssel együtt lehetővé teszi, hogy az épületből egy építéskivitelezést támogató építőanyag- szerszám- és kisgéptároló, valamint egy kisebb egy-egy személyes lakatos és asztalos előkészítő műhely kerüljön kialakításra.

A vállalkozás megújuló energiaforrás telepítésével tervezi csökkenteni közüzemi kiadásait, ezért megjelölt egy napelemtelepítést is. Ez csökkenti a költségeket és az előkészítő munkák során a gépek működtetéséhez szükséges áramot is biztosítja.

A vállalkozást a tulajdonos alapítása óta folyamatosan és tudatosan építette, jelenleg azonban stabil helyzete ellenére olyan helyzetbe került a munkaerőhiány, illetve az ennek ellenére fennálló növekedési potenciál miatt, hogy az indokolttá tette egy külső szakértő cég bevonását, amely szakmai tudásával tudja segíteni a cég fejlődését főtevékenysége tekintetében, és a stratégiai, üzleti felülvizsgálata mellett kockázati tanácsadással, egy részletes üzleti terv készítésével, üzleti modellezéssel, fejlesztési javaslatok kidolgozásával, megvalósíthatósági számításokkal és részletes kapacitástervek készítésével lehet segítségére a fejlesztendő tevékenység további erősítésében. Ebből a célból a vállalkozás megjelölt egy stratégiai és üzleti tervezésre vonatkozó tanácsadás szolgáltatást, valamint a vállalkozás további fejlesztése okán egy soft skill képzést is, amellyel a vezetői kompetenciák javulnak a vállalkozásban.

GINOP-8.4.1/B-16 azonosító jelű KKV energia hitel:

A kedvezményezett neve:

Archinvest 97. Építőipari, Szolgáltató, Tanácsadó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság.

A projekt tárgya, célja:

Naperőmű építés.

A visszatérítendő hitel összege:

149.990.000 Ft.