ARCHINVEST 97 KFT.

Tudástár – hasznos tippek és ihletadó ötletek

3 tipp falfestéshez

Természetesen a falfestést sem árt profi szakemberre bízni, de ha úgy érezzük, van hozzá affinitásunk, vagy bármely okból mi magunk szeretnénk otthonunkat csinosítani, íme néhány öltet, amit viszonylag egyszerű elkészíteni, csak pár eszköz szükséges hozzá és mégis nagyon mutatós.

Ombre falfestés: Válasszunk ki egy színt+fehéret, mert ezzel tudunk majd világosabb árnyalatokat kikeverni. Osszuk annyi csíkra a falat, ahány színt szeretnénk. A világos színtől, föntről lefelé haladjunk a sötétebb árnyalat felé. Ha ezeket lefestettük, jöhet a „maszatolás”, készítsünk átmenetet a színek között, a halványabb színt használva. (Bővebben itt olvashatsz a technikáról: https://blog.polifarbe.hu/…/az-ombre-a-szinatmenetes…)
Maszkoló szalagos festés: Szinte bármilyen mintát készíthetünk vele, több színt is használhatunk, de figyeljünk rá, hogy minél több maszkolószalagot viszünk fel a falra, annál bonyolultabb a minta és időigényesebb precízen festeni a kis felületeket. Ha három-négy vonallal dolgozunk, azzal is látványos eredményt érünk el.
Stencillel történő festés: Számtalan festősablon kapható az egyszerű formáktól az egészen bonyolultakig. Utóbbival akár egy-egy függőleges csík is elegendő, hogy hangsúlyos eleme legyen a helyiségnek, de akár egy egész falat is dekorálhatunk vele. A sablon többször használható, így elegendő 1-2 darabot beszerezni, a festett falra rögzíteni és a kívánt színnel átfesteni szép sorban.

Ezek is érdekelhetik…

Kiadó irodahelyiség – Ózd

Kiadó irodahelyiség – Ózd

Ózdon, a Gyár út 17 szám alatti épületben 15-60 nm-ig, illetve igény szerint kialakítható irodahelyiségek kiadók!

Elérhetőségeink

Adószám: 11446705-2-05
Székhely: 3664 Járdánháza, Hrsz.: 760/8
Központi iroda: 3600 Ózd, Gyár út 17.
Telefon: 06 (48)-570-260
E-mail: info@archinvest97.hu

Minden jog fenntartva 2020 (c) Archinvest97 Kft.