ARCHINVEST 97 KFT.

Padlóburkolat kisokos

Ha padlófelújítás előtt állsz hasznos lehet elolvasnod az alábbiakat. Röviden leírtuk a leggyakrabban használt padlóburkolatok jellemzőit, ami talán számodra is megkönnyíti a döntést, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb otthonodba.

Laminált padló: pénztárcabarát; széles árfekvésű, akciósan kiemelt minőségű darabokhoz is hozzájuthatunk; hosszú élettartamú; víztaszító bevonattal is kapható; élethű és természetes hatást kelt; széles szín-és mintaválaszték (elsősorban faerezetű, de beton/márvány mintázat is kapható); padlófűtés mellett is alkalmazható. Könnyen és gyorsan cserélhető.
Vinyl: közepes árfekvésű; környezetbarát; vízálló; hosszú élettartamú; kopás-és karcálló; padlófűtés esetén is alkalmazható. Ránézésre szinte megegyezik a laminált padlóval, így ezt is széles szín-és mintaválaszték jellemzi (főleg beton, márvány, kő, csempe hatású az elterjedt, mivel ezen felületek kiváltására használják). A padlóegyenetlenségeit kevésbé bírja, aládolgozást igényel. A tekercses változatot ragasztással kell rögzíteni, lerakni, ami igényelhet szakembert, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban.
SPC vinyl: magasabb árkategóriájú; kiemelkedő minőségű, teljesen vízálló; habhátoldala van, így nincs szükség külön padlóalátétre; korábbi burkolatra is lerakható; alkalmazható padlófűtés esetén is. Széles szín-és mintaválaszték jellemzi (hasonlóan a fentiekhez).
(A laminált padló és a vinyl összevetetve: Míg előbbi préselt farostlemez, addig a vinyl PVC-ből készül, tartósabb. A vinylnek jobb a hőátadása és vizes helyiségekben is bátran lehelyezhető. Ha van hozzá egy kis affinitásunk mindkét burkolatot akár mi magunk is lerakhatjuk egy kis utána olvasást követően.)
Parketta: magasabb árkategóriájú; hosszú élettartamú, klasszikus és elegáns; egyedi, hiszen valódi fából készül; strapabíró; ha szükséges, felújítható (csiszolás, lakkozás); nem vízálló; rendszeres ápolást igényel; padlófűtés esetén körültekintően kell választani, mert nem mindegyik parketta alkalmazható vele együttesen; lerakásához ajánlott szakembert hívni; meleg, barátságos hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

Ha hidegburkolat mellett döntenénk, legnépszerűbbek a kerámiapadlók. Árukat tekintve széles skálán mozognak, padlófűtés mellett is alkalmazhatók. A fürdőbe, a konyhába és az otthonunk bármely helyiségébe lerakható, ugyanis bírja a magas hőmérsékletet és a párát egyaránt. Mintázata lehet egyszínű, mintás, márványhatású, de ma már faerezetű mintával is kapható, így akár az egész lakást burkolhatjuk ugyanazzal a színnel/mintázattal. (Ez kisebb alapterületű lakásoknál ötletes módja annak, hogy optikailag tágasabbnak láttassuk a teret.)

Ezek is érdekelhetik…

Kiadó irodahelyiség – Ózd

Kiadó irodahelyiség – Ózd

Ózdon, a Gyár út 17 szám alatti épületben 15-60 nm-ig, illetve igény szerint kialakítható irodahelyiségek kiadók!

Elérhetőségeink

Adószám: 11446705-2-05
Székhely: 3664 Járdánháza, Hrsz.: 760/8
Központi iroda: 3600 Ózd, Gyár út 17.
Telefon: 06 (48)-570-260
E-mail: info@archinvest97.hu

Minden jog fenntartva 2020 (c) Archinvest97 Kft.